Holy smoke: dit superjacht komt uit Nederland

Bijgewerkt op:

Hou je even vast: dit jacht is 106 meter lang, heeft masten van 60 meter hoog en kost een slordige 212 miljoen euro… En waar wordt het jacht gemaakt?

In Nederland en om precies te zijn: bij de Oceanco in het Zuid-Hollandse Alblasserdam. Wie wel eens vanuit Rotterdam de A15 afstuift, ziet net voor de tunnel bij de Noord de gigantische werf al liggen.

Het jacht is deze week vanuit de enorme loods naar buiten gebracht. De komende maanden krijgt het jacht drie enorme masten van 60 meter lang. Het jacht heeft als werktitel Y712. Na de afbouw en proefvaart wordt het miljoenenjacht aan de nu nog anonieme eigenaar opgeleverd. Bij Superyachttimes hebben ze nog meer fraaie plaatjes van deze oceaanreus.

Maar de kans is groot dat we de eigenaar kennen. Niet iedereen kan 200 miljoen euro neerleggen voor een bootje. Steven Spielberg kan dat uiteraard wel, hij bestelde zijn Seven Seas ook bij Oceanco.

Overigens is dit jacht gewoon te huur. Kost slechts 1,3 miljoen dollar per week!

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën