How-to: Bixby-knop omzetten op Samsung Galaxy Note 9

Bijgewerkt op:

De gehandicapte persoonlijke assistent is zelfs niet op een fysieke knop veilig.

De Samsung Galaxy Note 9 is inmiddels al een paar dagen te vinden in de winkels en webshops. De phablet van de Zuid-Koreanen is op z’n zachtst gezegd goed bepakt met handige features, maar niet alles van de Note 9 valt in de smaak bij de consument. Zo ook die vermaledijde Bixby-knop die bij de vlaggenschepen van het bedrijf maar niet weg gaat.

Gelukkig gloort er hoop aan de horizon voor elke (toekomstige) Galaxy Note 9-gebruiker. In de Play Store van Google vind je namelijk bxActions – Bix Button Remapper terug. Deze app schakelt niet de Bixby-knop uit, maar laat je wel een andere functie toevoegen aan de betreffende knop (via Slashgear). Denk hierbij aan je muziekspeler openen, Google Assistant lanceren of je camera openen.

De functionaliteit van de applicatie is echter nog niet optimaal. Je kunt op dit moment enkel een actie instellen die één druk op de knop vergt. Aangezien Bixby 2.0 geïnstalleerd staat op de Note 9, werken twee keer drukken en de knop ingedrukt houden (nog) niet.

Hoewel veel gebruikers het uitschakelen van de persoonlijke assistent kunnen waarderen, is Samsung er allerminst blij mee. Vandaar dat het bij voorgaande apps in haar updates telkens een stokje stak voor de functionaliteit ervan. We vrezen dat bxActions hetzelfde lot is beschoren.

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën