How-to: Xiaomi telefoon omzetten naar Europese versie/ROM

Je hebt bijvoorbeeld een Xiaomi Mi Mix 2 gekocht, maar deze heeft standaard een Chinese Android-versie erop staan. We leggen je uit hoe je dit kan fixen.

Het is echter geen hele makkelijke exercitie, toch zullen we hieronder stap-voor-stap uitleggen hoe je het OS kan aanpassen.

Aanmelden bij Xiaomi
Je dient een username/account bij Xiaomi te hebben (register), daarmee kun je inloggen via de site en op je Android telefoon, waardoor je het toestel kan unlocken en de benodigde software kan downloaden.

Developer options
Je begint met het aanzetten van de Developer options in Android. Dit werkt hetzelfde op diverse devices, maar de instelling zit soms verstopt op een andere plek. Tevens kan dit verschillen per Android versie. In de meest recente versie (Android 7) ga je naar “Settings” en dan “About phone”. Bij oudere versies van Android zijn het vergelijkbare menu-item (About device, About phone, etc).
De optie die we zoeken is het “Build number”, daar dien je 7 of 8 keer op te klikken. Daarna moet er een melding verschijnen dat je nu een “Developer” bent. Als gevolg heb je in het Settings-menu (Additional settings) nu een extra keuze: Developer options!

Unlock-instellingen aanpassen
In de Developer options heb je twee belangrijke settings. Ten eerste is dat USB debugging, zet deze aan ivm de volgende stappen. De tweede is de Mi Unlock Status. Als je daarop klikt krijg je een scherm met een statusmelding: This device is locked. Onderin staat een knop “Add account and device”, maar voor je daarop klikt moet je bij Xiaomi een aanvraag indienen.

Unlock aanvragen
Dit moet via een speciale tool, die kun je downloaden via www.miui.com/unlock/apply.php (je dient hiervoor wel eerst in te loggen bij Xiaomi).

Chinees IP en unlocken
Nu moet je zorgen dat je een Chinees IP-adres krijgt. Dit kan bv via de PlexVPN app, deze kun je 1 dag gratis gebruiken (of een proefabo van 1 maand kopen). Je selecteert dan bv Shanghai als VPN. Als dat gelukt is dan kun je eindelijk bij settings (Developer options, Mi Unlock Status) op de knop “Add account and device” klikken. Als het goed is krijg je dan de melding dat het gelukt is.

Mi unlock tool
Na 72u kun je de telefoon unlocken via deze tool. Meer info vind je in deze thread.

MiFlash
Als dat is gelukt dan is het zaak om de MiFlash software op je PC te installeren en uit te voeren. Via de software kun je een stable-global rom selecteren. Een uitgebreide guide lees je hier. Dit proces kan ongeveer 300 seconden duren (afhankelijk van PC en/of telefoon). Als het gelukt is dan start je je telefoon opnieuw op en heb je als het goed is een Engelstalige en schone Android versie!

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën