HTC heeft besloten een iPhone-kloon te gaan maken

Bijgewerkt op:

Gewaagde strategie, HTC.

In juni beloofde HTC’s ceo Cher Wang dat het noodlijdende bedrijf in oktober weer met een killer smartphone zou komen. Een product dat het bedrijf weer richting zwarte cijfers moet brengen. Het lijkt erop dat we daar vandaag de eerste beelden van in handen hebben. Op de sociale media is de eerste foto verschenen van het nieuwe vlaggenschip.

Camera in het midden

We kunnen er niet aan ontkomen: het toestel vertoont veel overeenkomsten met de iPhone 6, rechts op de foto. Een afwijkende designfeature is dat de HTC – die intern wordt aangeduid als Aero – de camera in het midden heeft. De afgeronde hoeken en de onderbrekingen in het metaal aan de onder- en bovenkant lijken echter belachelijk veel op Apple’s telefoon. Nu moeten we toegeven dat HTC eerder dergelijke horizontale lijnen toepaste in de HTC One, maar de overeenkomsten zijn duidelijk.

Mediatek-chip

Dit najaar gaan we meer horen over de HTC Aero, die naar verluidt gebruik maakt van een Mediatek-chip met tien kernen. De Snapdragon 810-processor die voor oververhitting zorgde in de One M9 zien we niet meer terug. Verder wordt de telefoon een 5.2-inch scherm, 4 GB RAM en een 3.500 mAh accu toegedicht.

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën