Huawei brengt Android (EMUI) 9.1 naar deze smartphones

Zit ook jouw toestel er tussen?

Het Chinese Huawei heeft officieel bekendgemaakt welke smartphones van het merk in aanmerking komen voor Android 9.0. Niet de kale Android, maar in dit geval Huawei’s eigen EMUI skin die over Android wordt gebruikt. In totaal zijn er 49 smartphones van het merk (en Honor) die aan de slag kunnen met deze variant.

In vergelijking met andere merken is Huawei nogal traag met de adoptie van Android 9.0 in vorm van EMUI 9.1, maar beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. Overigens komt deze versie van het mobiele besturingssysteem standaard op de nieuwe P30 Pro. EMUI 9.1 moet de performance van de smartphone verbeteren, brengt de update een PC Desktop modus, kan gebruik worden gemaakt van de HiVoice AI assistent en meer.

De volledige Mate 20-serie komt in aanmerking voor de update. Ook de Mate 9, Mate 10, Mate RS, de Nova- en M5-reeks krijgen de update. De geselecteerde titels van Huawei en Honor check je hieronder.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën