Huawei kondigt Honor 20 en Honor 20 Pro aan - Apparata

Huawei kondigt Honor 20 en Honor 20 Pro aan

Reacties op nieuwe vlaggenschepen zijn wisselend.

Ondanks dat eerder deze week veel tumult losbarstte over de mogelijkheden om Android te blijven gebruiken op Huawei- en Honor-toestellen presenteerde Huawei ‘gewoon’ haar nieuwste Honor vlaggenschepen, de Honor 20 en de Honor 20 Pro. Aangezien Google de beperking van Android voorlopig heeft opgeschort presenteren wij ze hier op reguliere wijze. We bespreken eerst de reguliere Honor 20, waarna we de verschillen met de Honor 20 Pro op een rij zetten. Zo heb je een goed beeld van beide toestellen.

Uiterlijke kenmerken Honor P20
De Honor P20 is met afmetingen van 15,4 bij 7,4 centimeter, dikte van 7,9 millimeter en een 19:5:9 beeldratio met dichtheid van 412 ppi een elegant toestel te noemen. Bovendien is het IPS-LCD scherm van 6,26 inch, dat 84,2% van de voorkant beslaat groot, zodat je een goed zicht hebt. Het toestel weegt 174 gram. Aan de voorzijde valt verder de ronde inkeping in de linker bovenhoek op.

Aan de achterkant zien we de vier camera’s in verticale positie met daaronder de flitser.

Technische eigenschappen Honor 20
De Honor 20 is voorzien van de hoogwaardige HiSilicon Kirin 980 processor en Mali-G76 MP10 grafische kaart. In combinatie met het 6 GB RAM werkgeheugen en Android 9.0 (Pie) besturingssysteem met Magic 2.1 als schil moet dit voor snelle prestaties zorgen. Van deze prestaties kan je lang genieten dankzij de 3.750 mAh Li-Po batterij. Mocht de telefoon toch leeg raken, dan is deze dankzij het 22.5 fast charging systeem weer voor 50% opgeladen in 24 minuten.

Camera’s
De Honor 20 is aan de achterkant voorzien van liefst 4 camera’s. De hoofdcamera is 48 MP en die krijgt steun van de 16 MP super-groothoeklens, een groothoeklens van 2 MP en een 2 MP dieptesensor. Om jouw foto’s optimaal te maken heeft men ook een LED-flitser, HDR en panoramafilter ingebouwd. Daarnaast zijn er diverse AI-toepassingen doorgevoerd om zowel de foto’s als de video-opnames zo professioneel mogelijk te maken.

Je kunt de video’s in de resoluties 2160p@30fps, 1080p@30/60fps opnemen.

Aan de voorkant is in de kleine inkeping links boven een 32 MP selfiecamera met HDR voorzien. Deze is ook geschikt om video’s op te nemen in 1080p@30fps. Ook hier biedt AI de ondersteuning om iedere foto te laten slagen.

Geluid en audio
Bij goede beelden hoort natuurlijk goed geluid. Dat is door Honor voorzien met een ingebouwde luidspreker en microfoon. Ook gebruiken sommige mensen hun smartphone nog steeds om te bellen. Zelfs dat is mogelijk door de actieve geluiddemping en extra microfoon. Hiermee zou je kraakheldere conversaties moeten kunnen voeren.

Overige specificaties
Uiteraard is Wifi-connenctiviteit en Bluetooth (versie 5) voorzien. Ook GPS en infrarood poort zijn aanwezig.

De vingerafdruksensor zorgt ook bij dit toestel voor de veiligheid. Accelerometer, gyrosensor, proximitymeter en kompas zijn inmiddels zo standaard dat het haast vanzelfsprekend is dat deze voorzieningen aanwezig zijn.

Verschillen tussen Honor 20 en Honor 20 Pro
Als we de specificaties van de Honor 20 vergelijken met die van de Honor 20 Pro valt allereerst op dat de Pro met 8,4 millimeter iets dikker is. Ook is deze versie 8 gram zwaarder. Dit komt vooral omdat de batterij met 4.000 mAh iets groter is.

Daarnaast is het geheugen met 8 GB RAM en 256 GB ROM uitgebreider. Bij de camera-opties valt op dat de 2 MP dieptesensor vervangen is door een 8 MP telelens.

Afgezien van de kleurstellingen (phantom blue of phantom black voor de Pro en Midnight zwart, saffierblauw, of ‘IJsland’ wit voor de Honor 20) zijn er geen verschillen, anders dan de prijs.

De Honor 20 gaat in Nederland naar verwachting € 499,- kosten en de Honor 20 Pro is met € 599,- honderd euro duurder.

De releasedatum is niet bekend al weten we dat er inmiddels enige recensie-exemplaren zijn uitgedeeld. Ook de Nederlandse Honor-site kondigt de toestellen al aan. Naar verwachting laat de lancering dus niet al te lang op zich wachten.

Bron: GSM-Arena

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën