Huawei start hilarische middelvinger-campagne tegen Apple

Bijgewerkt op:

Gratis spullen uitdelen in het hol van de leeuw. Slim, of smerig?

Fans van welke beroemdheid, sport of welk smartphonemerk dan ook zijn tot gekke dingen in staat, bijvoorbeeld overnachten voor de deur van een winkel. Zo ook Apple fans, die in Singapore aan het wachten waren op de release van de iPhone XS. Dat leverde een perfecte kans op voor Huawei om eens even een gigantische middelvinger naar het Amerikaanse merk op te steken.

Er zijn talloze manieren om smartphones te beoordelen en een daarvan is de batterijduur; volgens sommigen bij iPhones verschrikkelijk karig. Waarschijnlijk dat Huawei daarom een powerbank aan overnachtende Apple-heads cadeau deed.

In totaal zouden er zo’n 200 van die gadgets zijn uitgedeeld. En nee, het waren geen goedkope Chinese batterijtjes van een paar duizend mAh. We hebben het hier over krachtpatsers van 10.000 mAh. Daar kun je heel wat iPhones mee opladen. Op de verpakking stond uiteraard het Huawei-logo, alsmede de tekst “Hier, een power bank. Die zul je nodig hebben. Namens Huawei.”

De concurrentie tussen Huawei en Apple is de laatste tijd zeker niet kalmpjes. Eerder zette het Chinese merk een busje tegenover een Apple-winkel in London. Dat busje deelde fruitsap uit, ‘JU%CE that lasts’ genoemd, waar volgens de tekst op het busje geen sporen van appel in zaten. Ondertussen maakt Huawei zich klaar voor de release van de Huawei Mate 20 en dan moet je een streepje voor krijgen.

Het is met andere woorden geen geheim dat de Chinezen de jacht op de gevestigde orde in de smartphone-wereld heeft geopend. Een jaar geleden zat Huawei Apple al op de hielen en recentelijk haalde het Chinese bedrijf hun concurrent al in op basis van verkochte eenheden. Het merk ging zelfs zo ver dat ze beweerden de notch te hebben bedacht, en dus niet Apple.

Tja, moddergooien is ook een strategie. Overigens hoeft Apple zich niet te verlagen tot deze agressieve marketing-strategieën, want Huawei saboteert zichzelf al relatief vaak. Zo hebben we tot 3 keer toe al geschreven over misleidende campagne’s, waaronder deze neppe foto, een andere neppe foto en neppe reviews die klanten allemaal moesten overtuigen dat Huawei het beste was.

Foto @Huawei via @CNET

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën