Huawei’s Mate 20 snoept verkoop weg van iPhone XR

Bijgewerkt op:

Het gaat niet goed met de iPhone XR en dat is de schuld van de Chinezen…

Het gaat niet uitzonderlijk goed met Apple’s budget iPhone, de iPhone XR. Eerder deze week werd bekend hoeveel eenheden Apple ongeveer van de iPhone XR wist te (gaan) verkopen, en dat viel behoorlijk tegen. Nu stelt doorgewinterde analist Ming-Chi Kuo dat het niets te maken heeft met (volgens recensenten) de solide kwaliteit voor een redelijke prijs. Neen, Huawei is de schuldige.

De Mate 20-serie en de nieuwe iPhones werden binnen een paar weken van elkaar gelanceerd en hoewel echte Apple-fans zich niets van de verschillen aantrekken, hebben veel neutrale consumenten gekozen voor de goedkopere Huawei’s. Afgezien van de Verenigde Staten (waar Huawei totaal geen voet aan de grond krijgt) is Huawei sterk aan het concurreren met Apple en dat merkt het Amerikaanse bedrijf volgens de analist aan de verkoopcijfers.

Het is een turbulente tijd voor Apple, want de laatste weken is het aandeel van Steve Jobs’ nalatenschap alleen maar aan het kelderen. Dat heeft onder andere te maken met twee extreme hardware-bugs die het display en de harde schijf van respectievelijk de iPhone X en MacBook Pro kapot zouden laten gaan.

Die neerwaartse trend op de aandelenbeurs werd overigens in gang gezet door een doelbewuste keuze van Apple. Het bedrijf gaat voortaan namelijk de verkoopcijfers van haar toestellen niet meer publiekelijk bekend maken. Het is slechts speculatie, maar wellicht dat de tegenvallende iPhone XR-cijfers daar iets mee te maken hebben gehad.

Hoe dan ook, kennelijk werkt Huawei’s snoeiharde marketingcampagne in combinatie met de fantastische prijs-kwaliteit-verhouding; de Chinezen stootten eerder dit jaar Apple al naar de bronze medaille op het gebied van meest verkochte toestellen. (via iPhonehacks)

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën