‘iMac Pro is met een prijs van 5.000 dollar niet duur’

Bij een gemiddelde consument schiet de prijs van zo’n iMac Pro wellicht in het verkeerde keelgat, maar mensen met verstand van zaken denken hier heel anders over.

Deze week kondigde Apple een aantal nieuwe producten aan, waaronder de iMac Pro. Een ultieme computer met een ultiem prijskaartje. In Nederland gaat de computer zeker 5.000 euro kosten en dat is geen misselijk bedrag. Je krijgt hier dan ook wel wat voor terug. De iMac Pro komt met een 27-inch 5K display, 32 GB aan RAM geheugen en 1 TB SSD opslag.

Imgur-gebruiker squaruss ging op onderzoek uit en bouwde zelf een PC in elkaar middels een configurator. Zijn conclusie: de iMac Pro is helemaal niet overpriced. Sterker nog, zijn samenstelling voor een Lenovo-computer kwam uit op een bedrag van meer dan 5.000 dollar. Dit is zonder een scherm. Een Dell 5k monitor schroeft de prijs nog verder op en het totaalbedrag ging over de 7.000 dollar heen. Ruim 2.000 dollar duurder dan de iMac Pro.

De prijs van de iMac Pro is dus enigszins te verantwoorden. De prijzen van onderdelen in de PC-wereld veranderen echter snel, aangezien jaarlijks nieuwe technologie op de markt komt. Het kan dus goed zijn dat de iMac Pro over een niet al te lange tijd wordt ingehaald door de reguliere PC-markt als het gaat om een goedkopere prijs.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën