In beeld gebracht: de stilste plekken op aarde

Bijgewerkt op:

Behoefte aan wat rust en stilte? Dan moet je eens plaatsnemen in een zogenaamde dode kamer. Al het geluid wordt daar maximaal geabsorbeerd; er worden dus geen geluiden gereflecteerd. We zetten een aantal zeer mooie foto’s van dit soort kamers op een rijtje.

Dode kamers (of anechoïsche kamers) worden gebruikt voor het verrichten van akoestische metingen. Zoals je op de foto’s kan zien is dat niet alleen voor luidsprekers, microfoons en ander klein grut, maar ook voor vliegtuigen en raketten.

Een dode kamer is niet alleen geïsoleerd van de omgeving maar van binnen ook bekleed met absorberend materiaal in de vorm van punten, gevuld met schuim of steenwol. Toch jammer dat je de V12 motoren van die Ferrari’s niet kan horen brullen.

In Nederland is een (grote) dode kamer te vinden bij ESA in Noordwijk. Die wordt gebruikt voor het testen van antennes. (via: io9.com)

[lg_folder folder=”0_Divers/Stilste_plekken_ter_wereld/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Tags

Tags:

Bram van Otten

Bram van Otten

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram van Otten

Populaire artikelen

Populaire categorieën