In deze 10 landen is Netflix het snelst

Duimpje omhoog voor de Nederlandse internetproviders en infrastructuur. We staan wederom bovenaan de lijst van snelste Netflix-landen.

De streaming dienst, die hier in september 2013 werd gelanceerd, heeft in haar maandelijkse ISP Speed Index uiteengezet welke landen het beste scoren qua doorvoersnelheden. Nederland bezet met een gemiddelde internetsnelheid van 3,5 Mbps de eerste plek, gevolgd door Zweden en Denemarken met beide 3,1 Mbps. De Verenigde Staten, het thuisland van Netflix, staat op een achtste positie met 2,2 Mbps.

[table id=10 /]

Netflix heeft daanaast vrijgegeven welke acht Nederlandse internetproviders het snelst waren qua doorvoer. Caiway staat bovenaan met 3,71 Mb per seconde. De achtste plek is voor Tele2, die het met een gemiddelde snelheid van 3,08 Mbps nog steeds beter doet dan de gemiddelde snelheid in de meeste andere Netflix-landen.

[table id=11 /]

Volgens Netflix zijn er wereldwijd zo’n 40 miljoen abonnees, die gezamenlijk iedere maand voor 1 mljard uur aan films, series en documentaires streamen.

Check ook ons overzicht met de beste films, series en documentaires op Netflix.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën