In deze kamer bootst NASA de ruimte na

Chamber A is een reusachtige ruimte waarin het lijkt alsof je in de ruimte zweeft, terwijl je gewoon nog op aarde bent.

Building 32 in NASA‘s Johnson Space Center in Houston Texas huisvest deze kamer. Hij werd in 1960 in elkaar gezet voor het Apollo-programma, en is vandaag de dag nog steeds een van de grootste ‘thermal vacuums’. Hiermee worden zowel de temperatuur als de druk in de ruimte realistisch nagebootst.

Afkoelen
Dit krijgt NASA voor elkaar door bijna alle lucht uit Chamber A te pompen, waarna de kamer verhit of afgekoeld kan worden naar gelang het experiment. Om deze temperatuur in de kamer te houden worden reusachtige zwarte muren gebruikt, waar stikstof en helium doorheen vloeien. Dit maakt het mogelijk om temperaturen van 11 graden Kelvin te halen, of -262 graden Celcius.

Flinke deur
Om te zorgen dat deze onmenselijke temperaturen de kamer niet verlaten, is er een deur aanwezig die 40 ton weegt, met een diameter van 12 meter. Chamber A is overigens meer dan 36 meter hoog. Gizmodo zette onlangs voet in de reusachtige ruimtekamer. Hun bevindingen kun je hier lezen.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën