Intel komt met wearable voor… bijen?

Intel wil samen met de Australische onderzoeksorganisatie CSIRO ontdekken waarom er wereldwijd zoveel bijen sterven. Daarvoor gebruikt het bovenstaande kekke bijen-wearable.

Overal ter wereld nemen de bijenpopulaties de laatste jaren af, en in een behoorlijk tempo. Niemand weet hoe dit komt. Wat we wel weten is dat het een grote bedreiging is voor onze voedselvoorziening.

Enter de vinding van Intel. De chip legt vast waar de bij vliegt en monitort zijn omstandigheden. Het apparaatje wordt aangestuurd door het Edison computing-platform. Het heeft een oppervlakte van 2,5 bij 2,5 millimeter, is 0,4 millimeter hoog en weegt 5,4 mg (een bij weegt zelf ongeveer drie keer zo veel).

De antennes van de chip communiceren met een hub die het formaat heeft van een postzegel, die in een bijennest kan worden geplaatst. De specs van de hub zijn een Intel Atom CPU met 1GB geheugen, 5GB opslagruimte, WiFi- en Bluetooth-verbinding.

Tags

Tags:

Geoff

Geoff

Geoff is een doorgewinterde journalist met 30 jaar ervaring, waarvan meer dan 10 jaar bij Apparata. Hij specialiseert zich in beleggen, entertainment, technologie en gadgets. Geoff weet complexe onderwerpen helder en begrijpelijk te maken voor een breed publiek. In zijn vrije tijd geniet hij van lange wandelingen met zijn hond en fietstochten in de natuur.

Alle artikelen door Geoff
Populaire artikelen
Populaire categorieën