Internetshoppen gaat nogal vaak mis

Bijgewerkt op:

Supermakkelijk dat webshoppen, als het goed gaat.

We kopen allemaal steeds meer spullen op internet – vinden jullie het ook vreemd dat PostNL maar blijft klagen dat ze minder te bezorgen hebben? Shoppen via de computer is namelijk makkelijk. Geen rijen bij de kassa, geen jengelende koters in de winkel, geen vakkenvullers die de halve winkel nodig hebben om vakken te vullen.

Nadeel van shoppen via internet is natuurlijk wel dat je het niet meteen hebt en dat je het niet kunt passen, maar ook daar wordt steeds meer aan gewerkt. Alle seinen op groen dus voor het internetwinkelen. Maar niet helemaal, want liefst vier van de tien shoppers heeft problemen.

Vier op de tien, 40%, dat is best wel veel. Wat gaat er allemaal mis? Veel mensen trappen toch nog steeds in allerlei frauduleuze handeltjes. Op zich vreemd, staat er geen https:// bovenaan de site van je shop, koop dan niet. En als iets té goedkoop is, dan is vaak ook niet waar. Hier meer tips. Andere dingen die fout gaan, zijn pakketten die niet aankomen, betalingen die niet lukken, of beschadigde en verkeerde pakketten.

In 2015 heeft volgens het CBS 77% van de bevolking boven de 12 jaar minimaal een keer iets gekocht via het internet. Dat lijkt belachelijk veel, 11,1 miljoen mensen.

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën