Internetten op de fiets wordt KEIHARD aangepakt

Want WhatsAppen op de tweewieler is levensgevaarlijk, volgens Veilig Verkeer Nederland.

De overheid en Veilig Verkeer Nederland starten volgende maand een campagne met de boodschap dat internetten op de fiets hartstikke gevaarlijk is. De campagne is tegen al het gebruik van de smartphone in het verkeer. Maar de fietser is nadrukkelijk ook doelwit van het offensief.

Rob Stomphorst van Veilig Verkeer Nederland (VVN) zegt vandaag in het Parool.

‘Internetten in de auto veroorzaakt jaarlijks tientallen ongelukken. Over fietsers is dat niet te zeggen. Dat komt door de slechte registratie. Bij een ongeval met een fietser wordt de oorzaak vaak niet genoteerd. Als er geen auto bij betrokken is, komt de politie niet eens altijd. Daarnaast zullen veel fietsers verzwijgen dat ze werden afgeleid door hun telefoon.’

Oftewel, VVN heeft geen concrete cijfers over de correlatie tussen WhatsAppende, Twitterende, Facebookende en FriendBangende fietsers. Maar sinds is 2000 is er wel een stijgend van het aantal ernstig gewonde fietsers waarneembaar. En dat is voor hun een makkelijke optelsom, aangemoedigd door vingerwapperaar en voormalig landelijk verkeersofficier van justitie Koos Spee. Hij pleit namelijk al langer voor een telefoonverbod op de fiets.

Wat vind jij: het gebruik van mobieltjes op de tweewieler in de ban doen in een poging het aantal gewonde fietsers naar beneden te krijgen, of moeten Koos en consorten eens met hun tijd meegaan?

Ach, we zetten wel een Google Glass op.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën