iOS 12 pas op zeer klein deel Apple-devices geïnstalleerd

Gebruikers lopen niet storm voor deze iOS-versie.

De nieuwste versie van Apple’s besturingssysteem voor iPhones, iPads en iPods is reeds een paar dagen uit en je zou zeggen dat Apple-gebruikers massaal op die downloadknop rammen. Het tegendeel is waar, want iOS 12 wordt uitzonderlijk langzaam geadopteerd door de community, zo blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Mixpanel.

Toen iOS 12 uitkwam had ruim 90% van alle gebruikers iOS 11 op zijn smartphone, tablet of muziekspeler staan. Een dag na de release van iOS 12 was dat percentage gedaald naar zo’n 84% terwijl 8% over was gestapt op iOS 12.

Na twee dagen is de adoptie van het nieuwe OS een beetje blijven steken op 10 à 11 procent. Dat is uitzonderlijk langzaam voor een nieuwe versie van iOS voor Apple. iOS 11 had bijvoorbeeld slechts 24 uur nodig om op 10% van alle apparaten te staan terwijl iOS 10 binnen diezelfde tijd op 15% van alle apparaten was geïnstalleerd.

Waarom gebruikers minder snel overstappen op de nieuwste versie is niet bekend, en zeker als je kijkt naar wat het nieuwste OS te bieden heeft. Alles wijst er namelijk op dat iOS 12 sneller en stabieler is, wat objectief gezien geen reden overlaat om niet over te stappen.

Misschien heeft het iets te maken met een langverwachte functie, die niet in deze versie werd geïmplementeerd. Ook zouden bugs tijdens de beta een deel van de gebruikers een beetje kunnen hebben laten schrikken. Maar ja, dat hou je natuurlijk altijd bij beta’s. Daar zijn beta’s immers voor!

Het percentage zal ongetwijfeld nog flink omhoog gaan de komende dagen, maar tijd zal ons leren hoe populair deze versie gaat worden. Wellicht dat niemand iOS 12 installeert omdat nieuwe klanten deze Xiaomi megabundel voor de prijs van een iPhone hebben gekocht. Of iedereen zit met smart op de aankomende iPad Pro te wachten.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën