iOS-hacker ontwikkelt eigen zelfrijdende auto

Je eigen zelfrijdende auto in elkaar zetten: er zijn niet veel mensen die het kunnen. Hacker George Hotz heeft het echter in een paar maanden tijd voor elkaar gekregen.

Hotz is misschien wel een van de bekendste hackers. Hij werd jaren terug  bekend toen ‘ie als eerste persoon ooit de iPhone wist te hacken. Daarna lukte het hem ook op de Playstation 3 te kraken. Hotz heeft zich de afgelopen maanden niet alleen bezig gehouden met hacken, maar ook met het ontwikkelen van een zelfrijdende auto. Het Amerikaanse Bloomberg volgde hem bij het bouwen van het voertuig, dat naar eigen zeggen beter zou zijn dan de huidige Tesla.

Volgens Hotz is zijn auto, een omgebouwde Acura ILX, ook nog eens goedkoper dan Tesla. Hij deed zijn kennis op tijdens zijn loopbaan bij onder meer Vicarious, Google en Facebook. Daarna besloot hij om zelf het heft in handen te nemen. De auto is voorzien van verschillende camera’s en sensoren. Vervolgens maakt Hotz gebruik van Intel-chips en grafische kaarten uit spelcomputers, die al het rekenwerk op zich nemen. De auto kan zonder enige moeite zijn baan op de snelweg vasthouden, maar ook zelfstandig van baan wisselen. Ook schat de auto zelf de afstand tot andere voertuigen in en vermijdt ‘ie zelfstandig objecten.

[gv data=”KTrgRYa2wbI”][/gv]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën