iOS nog steeds belangrijkst voor developers

Bijgewerkt op:

Als je applicaties voor mobiele telefoons maakt, moet je een keuze maken op welke besturingssystemen je deze wil laten draaien. En omdat je maar 24 uur per dag hebt, moet je ook nog eens besluiten voor welk OS je het dan als eerste wil doen.

Volgens een onderzoek van Forrester besteden Europese en Amerikaanse developers de meeste aandacht aan het laten werken van hun app op iOS. Daarna pas komt Android, gevolgd door Windows Phone. Helemaal onderaan bungelt Blackberry 10. Schijnbaar is er geen liefde voor de zwarte braam meer onder developers.

Op zich zijn de favorieten niet heel verrassend te noemen. Hoewel Android een grotere schare toestellen heeft waar het op draait, is de fragmentatie van systemen bij iOS vele malen kleiner dan bij Google’s systeem, waardoor het makkelijker ontwikkelen is.

Ook zien we in de lijst een paar exotische namen naast de gebruikelijke verdachten. Schijnbaar zijn er mensen die, ondanks het floppen van het vlaggenschip, nog steeds apps ontwikkelen voor de Microsoft Surface. Nog een grote onbekende is Samsung Bada die, ironisch genoeg, net iets meer fans heeft onder devs dan Blackberry 10. Als ik dat bedrijf was zou ik me toch serieus zorgen gaan maken.

Tags

Tags:

Bram van Otten

Bram van Otten

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram van Otten

Populaire artikelen

Populaire categorieën