iOS vs Android: welk systeem is kwetsbaarder?

De competitie tussen Apple en Android leidt altijd tot verhitte discussies. Apple- en Android-gebruikers zijn het in ieder geval vaak niet met elkaar eens. Maar welk systeem is nu veiliger en beter bestendig tegen malware?

Veel mensen denken vaak dat Apple’s gesloten iOS-systeem veiliger is, maar een nieuwe studie heeft uitgewezen dat Android toch een stukje veiliger is. Checkmarx en AppSec Labs onderzochten de meest populaire applicaties in de Apple Store en de Google Play Store. Aan beide kanten kwamen er uiteraard veiligheidsrisico’s naar boven.

Volgens het onderzoeksrapport zijn 40 procent van alle iOS applicaties kwetsbaar op het gebied van systeemstabiliteit en databescherming. Van alle Android-apps was dat zo’n 36 procent. Natuurlijk is het verschil niet aanzienlijk groot, maar het is wel veelzeggend dat het gesloten ecosysteem van Apple niet veel veiliger is dan het open systeem van Google.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën