iPad 2 (2011) nog steeds populairste iPad

Bijgewerkt op:

Er zijn inmiddels al aardig wat generaties verschenen van de iPad, maar die uit 2011 is blijkbaar nog steeds de populairste.

Dat blijkt uit cijfers gepubliceerd door Mixpanel. Zij hebben de afgelopen maanden de gegevens geanalyseerd over het gebruik van de verschillende tablets. Hieruit kwam naar voren dat de iPad 2 die in 2011 werd geïntroduceerd een marktaandeel van 27% heeft. Dat is ruim meer dan alle andere tablets die op dit moment op de markt zijn, zelfs onder die van Apple zelf.

In tegenstelling tot de telefoons lijken de gebruikers hun tablet veel minder snel weer in te ruilen. Dit komt waarschijnlijk doordat je de tablets zonder abonnementsvorm komt. Hierdoor is de neiging om steeds weer een nieuwe te kopen een stuk kleiner.

Zo wist de iPad Air die vorig jaar oktober werd geïntroduceerd maar een zeer beperkt marktaandeel te winnen. De iPad Mini zonder retina scherm daarentegen is met een opmars bezig. Dit komt vooral ook door de prijsverlaging.

Dit jaar zal Apple weer met nieuwe generatie komen van de Ipad. Deze zal wat betreft uiterlijk niet veel verschillen met de voorgaande modellen. Er zijn wel geruchten over een verbetering van het scherm. Zo zou deze dezelfde resolutie krijgen van 2048 x 1536 pixels maar met een ondersteuning voor 4K Ultra-HD beelden.

Tags

Tags:

Bram van Otten

Bram van Otten

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram van Otten

Populaire artikelen

Populaire categorieën