iPhone-verkopen zakken verder weg

Werk aan de winkel voor Tim Cook om het roer om te gooien.

Bij Apple mogen ze zich gaan afvragen wat er anders moet gaan, want opnieuw zijn de iPhone-verkopen minder in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt uit gepresenteerde kwartaalcijfers over de eerste maanden van dit jaar.

Apple verkocht het afgelopen kwartaal 50,8 miljoen iPhones. Ter vergelijking: in het eerste kwartaal van 2016 verkocht de Amerikaanse techgigant 51,2 miljoen iPhones. Geen drastische daling, maar elke minder verkochte iPhone is er één.

Ook de iPad-verkopen gaan minder. De Mac doet het daarentegen juist weer beter. Daarnaast doen de diensten van het techbedrijf het goed. iCloud, Music en de App Store zorgen voor flink meer omzet in vergelijking met dezelfde periode, een jaar geleden. In het eerste kwartaal van 2016 pakte Apple een omzet van 5,9 miljard met de diensten. Het afgelopen kwartaal ging het om een omzet van 7 miljard.

Wellicht dat de iPhone 8 dit jaar het tij doet keren. Het nieuwe vlaggenschip krijgt naar verwachting veel vernieuwende features ten opzichte van de huidige iPhones.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën