iPhone X Face ID nu al een zorgenkindje voor Apple

Misschien toch maar last minute de homeknop er weer inzetten?

Eerder deze week maakten we al melding van het feit dat Apple de productie van de iPhone X op een lager pitje heeft gezet. De verschillende leveranciers zouden het tempo niet kunnen bijbenen en hebben het bedrijf uit San Cupertino hierover ingelicht. Welke componenten echter problemen gaven, was tot op heden nog niet bekend.

The Wall Street Journal meldt vandaag dat problemen rondom Apple’s Face ID, haar nieuwste paradepaardje, voor de productieproblemen zorgt. Voor deze variant van gezichtsherkenning is de krachtige iPhone X afhankelijk van twee modules die de namen ‘Romeo’ en ‘Juliet’ hebben gekregen. De modules blijken moeilijker te maken dan men had verwacht.

Waar Romeo verantwoordelijk is voor het creëren van een raster met 30.000 (onzichtbare) infraroodpuntjes op je gezicht, moet Juliet dit patroon vervolgens uitlezen en jou herkennen. Waar laatstgenoemde qua productie op schema ligt, loopt Romeo wat vertraging op vanwege de verschillende gecompliceerde onderdelen waaruit de module bestaat.

Het is niet het eerste probleem waar Apple tegenaan loopt tijdens het produceren van de iPhone X. De voornaamste reden dat het nieuwe vlaggenschip van Apple pas op 3 november in de winkels ligt, komt door de gefaalde pogingen om een vingerafdrukscanner onder het scherm werkend te krijgen. Al met al geen goede start voor het nieuwe peperdure speeltje.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën