Welk toestel is populairder: de iPhone X of iPhone 8?

De iPhone X begon met een flinke achterstand, maar heeft die nu al ingehaald.

Apple verraste in september met het feit dat de lancering van de iPhone 8 en de iPhone X niet gelijktijdig zou plaatsvinden. In eerste instantie lagen alleen de twee iPhone 8-modellen in de winkel, begin november kwam ook de iPhone X beschikbaar. De analisten van Mixpanel hebben onderzocht dat de iPhone X daarna in rap tempo aan populariteit won.

Op dit moment zou 4.76 procent van alle iPhone-gebruikers een iPhone X hebben. De iPhone 8 Plus staat op 3.59 procent en de iPhone 8 op 2.78 procent. De iPhone 7 en de iPhone 7 Plus zijn nog altijd veel populairder, maar ook dat zal vast niet al te lang meer duren.

Opvallender is het feit dat meer dan 50 procent van alle iPhone-gebruikers een ouder toestel gebruikt. Dat aandeel wordt wel steeds kleiner, maar er zijn klaarblijkelijk nog veel mensen met een iPhone 4, 5 of 6.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën