iPhone XR marteltest: duur speeltje door het slijk gehaald

Nee, JerryRigEverything is geen fan van de smartphone.

De iPhone XR is nu al een van de meest populaire smartphones van 2018. Het toestel maakt veel los bij consumenten en techjournalisten. Apple presenteert de mobiele telefoon als een ‘budgetoptie’, terwijl het prijskaartje van 850 euro toch echt anders doet vermoeden. Hoe het met de stabiliteit van het design is, daar hebben we JerryRigEverything voor over.

Allereerst neemt hij een kijkje naar het scherm, wat ook meteen het grootste punt van kritiek is. Voor de iPhone XR is Apple namelijk teruggegaan naar een schermresolutie van 828P. Net iets meer dan gewoon HD, en een flinke 252P minder dan Full-HD-resolutie. Vrij bizar voor een toestel van 850 euro, zeker wanneer je kijkt naar de concurrentie. Als je toch interesse hebt, klik verder om een iPhone XR te kopen (als los toestel).

Een ander probleem is dat Apple in haar marketing nog steeds meldt dat de fotocamera beschermd is door saffierglas. Gezien de krasproef die YouTuber Zack Nelson houdt, blijkt dat het absoluut niet gaat om puur saffierglas.

Een pleister op de wonden is de sterke algehele bouwkwaliteit. Ook JerryRigEverything krijgt het niet voor elkaar om de smartphone te buigen. Of dat echter een goede reden is om de iPhone XR voor zoveel geld binnen te halen, durven we te betwijfelen.

[gv data=”deNqaM2RnoU”][/gv]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën