‘Irisscanner voor de Samsung Galaxy S5’

Innig oogcontact zoeken met je Samsung-smartphone om hem te ontgrendelen, het zou met de Galaxy S5 wel eens realiteit kunnen worden.

Wanneer Samsung precies met een opvolger voor de Galaxy S4 komt is nog niet helemaal duidelijk. Sommige bronnen beweren dat het nieuwste vlaggenschip naar traditie gewoon in april wordt aangekondigd, andere berichten uit Korea hinten weer op een lancering in januari. Dat laten we dus nog even in het midden.

Het nieuwste gerucht over de S5 is dat Samsung hem een irisscanner meegeeft. Eigenlijk een uitbreiding van de gezichtsherkenning waarmee de S2 al was uitgerust, maar dan nu als inhaker op de Touch ID-vingerafdrukscanner van Apple en het soortgelijke systeem dat HTC in de One Max heeft toegepast.

Het onbevestigde verhaal is afkomstig van AndroidSaS, en lijkt ons iets om met een korreltje zout te nemen. Aan de andere kant: Samsung heeft al eens aangegeven momenteel niets in vingerafdrukscanners te zien voor smartphones en tablets, een scanner die de biometrische eigenschappen van de iris registreert en daarmee de telefoon unlocked of aankopen verifieert zou natuurlijk wel kunnen.

Wat we verder over de Galaxy S5 ‘weten’ is dat hij vermoedelijk een aluminium unibody krijgt en stof- en waterdicht wordt.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën