Is de iPhone je autosleutel van de toekomst?

Je kunt in sommige landen al betalen met je iPhone, maar binnenkort kun je ook je autosleutels thuis laten.

Apple heeft zich namelijk aangesloten bij het Car Connectivity Consortium, een samenwerkingsverband tussen techbedrijven en autofabrikanten. Zij zien in de smartphone de ideale vervanger van de traditionele autosleutel, omdat je ‘m altijd bij je hebt en je ‘m ook beter kunt beveiligen dan een echte sleutel.

Onder de noemer Digital Key Release 1.0 is het eerste voorstel de wereld ingeslinderd. Daaruit blijkt dat NFC gebruikt wordt voor het systeem, zoals ook bij betalingen het geval is. Ook Samsung is aangesloten bij het consortium, dus mogelijk gaan ook zij gebruik maken van dezelfde standaard. Dat kunnen we alleen maar toejuichen, want we hebben er niets aan als er straks weer een wildgroei van smartphone-sleutels ontstaat.

De eerste werkbare versie van de Digital Car Release moet in 2019 al af zijn, dus nog even geduld.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën