Is de iPod ten dode opgeschreven?

Bijgewerkt op:

Apple lijkt de iPod langzaam maar zeker de nek om te draaien. De Nano en de Shuffle verdwijnen, dus de Touch blijft als enige over.

Apple verdiende de afgelopen vijftien jaar miljarden met de verkoop van iPods. Sterker nog: zonder de iPod was ook de iPhone er waarschijnlijk nooit gekomen. Toch is de muziekspeler lang zo interessant niet meer, omdat elke telefoon tegenwoordig muziek af kan spelen.

De iPod Touch blijft bestaan in zijn huidige vorm, al is-ie qua prijs wel een stukje aantrekkelijker geworden. Voor 229 euro heb je 32GB opslagruimte en voor 110 euro meer kun je 128GB volplempen met muziek. Daarvoor kreeg je maar de helft van de opslagruimte voor hetzelfde geld.

Apple liet in een verklaring aan Bloomberg weten dat het iPod-aanbod vooral versimpeld wordt. Vragen over de toekomt van de iPod werden echter niet beantwoord, dus het is nog niet duidelijk hoe lang we nog van dit muziekicoon kunnen genieten…

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën