De opvouwbare Huawei Mate X, is het 2.299 euro waard?

Je hoort er als smartphonemaker niet meer bij als je geen vouwbaar toestel hebt.

Dat heeft Huawei ook in de gaten, want zij hebben aan de vooravond van het Mobile World Congress de Mate X gepresenteerd. Het toestel doet niet alleen futuristisch aan: Huawei zorgt er met allerlei bijzondere benamingen voor dat je meteen weet met wat voor apparaat je te maken hebt. Zo is de Mate X uitgevoerd in de kleur ‘Interstellar Blue’ en is de mechanische scharnier ‘Falcon Wing’ gedoopt.

De Mate X is voorzien van een flexibel OLED-scherm. Het scherm aan de voorkant meet 6,6″ en heeft een resolutie van 2.480 bij 1.148 pixels, het tweede scherm is 6,38″ groot en heeft 2.480 bij 892 pixels. Vouw je de Mate X open, dan ontstaat één 8 inch display met een resolutie van 2.480 bij 2.200 pixels.

Huawei gebruikt de extra ruimte onder andere voor een flink gepeperde accu, want met een capaciteit van 4.500mAh zit er een exemplaar in waar je wel even mee vooruit kunt. Dankzij de ondersteuning voor SuperCharge is die accu in 30 minuten voor 85 procent opgeladen. Exacte informatie over de accuduur ontbreekt helaas nog.

Onder de motorkap vinden we ook de Balong 5000, op dit moment de snelste 5G-chip ter wereld. Het is nog even wachten op ondersteuning van Nederlandse providers, maar als het zover is, dan kun je nog sneller up- en downloaden. In dat opzicht is de Mate X dus ook toekomstbestendig.

De Huawei Mate X komt later dit jaar op de markt en krijgt een vanafprijs van 2.299 euro mee, dat is ietsje duurder dan de Galaxy Fold.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën