Is het einde in zicht voor universele opladers?

Tegenwoordig zijn we gewend aan het feit dat (vrijwel) elke telefoon & tablet een zelfde soort oplader/aansluiting heeft (micro-usb), maar nog niet zo heel lang geleden hadden we te maken met de nachtmerrie die je hierboven ziet. En dat dreigt weer terug te komen.

Onder dwang van de Europese Commissie beloofden de grote spelers in 2009 dat er één soort aansluiting gebruikt zou gaan worden. Deze afspraak verliep echter eind vorig jaar en tot op dit moment is er nog geen verlenging. Een rondgang langs de diverse fabrikanten levert weinig concrete antwoorden op. Alleen Huawei en Sony willen er iets over zeggen. Huawei zegt dat ze de overeenkomst verlengen, maar Sony zegt ook aan andere mogelijkheden te werken.

Eurocommissaris Antonio Tajani is uiteraard niet blij met deze situatie en hij denkt er zelfs over om een universele lader te gaan verplichten. Als fabrikanten niet willen horen, dan moeten ze maar voelen.

Wat mij betreft stellen ze het gewoon verplicht. Het gemak om apparaten van verschillende merken met één aansluiting te kunnen gebruiken is een ware zegen. Het nadeel is natuurlijk wel dat innovatie enigszins wordt afgeremd en dat fabrikanten minder kunnen verdienen aan accessoires en andere randapparatuur. (via: heise.de)

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën