Is jouw baan binnen 20 jaar vervangen door een robot?

Zelfrijdende auto’s, robots en andere machines, de toekomst ziet er slecht uit voor de werkende mens.

Een onderzoek dat (ironisch genoeg) uitgevoerd is door een machine van de Oxford University, nam de werkgegevens van het Amerikaanse bureau van de statistieken door, en kwam met behulp van de juiste algoritmes tot een conclusie. Na het doorspitten en verwerken van de gegevens is de machine ervan overtuigd dat 47 procent van alle banen in Amerika overgenomen kunnen worden door technologie in de komende twintig jaar, zo schrijft Fusion.

Logistieke sector
Vooral op het gebied van logistiek gaan machines de overhand nemen. Zelfrijdende voertuigen ontwikkelen zich enorm snel, en dat betekent dat taxi- en vrachtwagenchauffeurs en de bestuurders van heftrucks in principe overbodig worden. Ook winkelpersoneel kan zijn spullen pakken, omdat bedrijven door verzamelde data precies weet wat jij wilt gaan kopen, een stuk nauwkeuriger dan een mens in een winkel dat kan.

Gelukkig wordt het onderzoek afgesloten met een positief bericht. Hoewel wordt aangetoond dat de techniek razendsnel van een prototype naar het uiteindelijke product gaat, zijn er nog genoeg technische obstakels. Zo zal het nog wel even duren voordat autonome auto’s volledig zelfstandig de openbare weg op mogen, en bovendien zal het overgrote deel van de samenleving zich liever laten helpen door een mens dan door een robot.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën