“IS plant dodelijke cyberaanvallen”

We berichten eerder over de plannen van Aonymous IS digitaal te stoppen, maar nu horen we ook van de Britse overheid.

De quote uit de titel komt van George Osborne, de zogenaamde Chancellor of the Exchequer (Britse benaming voor minister van o.a. financiën). Hij zei dit in een speech op het GCHQ (Government Communications Headquarters), het belangrijkste kantoor van de geheime dienst. De minister zegt de komende vijf jaar meer dan 1,9 miljard pond uit te willen trekken om de strijd tegen cybercrime te intensiveren. Volgens hem monitort het GCHQ momenteel zo’n 450 bedreigingen aan het adres van Britse bedrijven die opereren in markten als defensie, stroom- en watervoorziening:

“From our banks to our cars, our military to our schools, whatever is online is also a target. The stakes could hardly be higher. If our electricity supply, or our air traffic control, or our hospitals were successfully attacked online, the impact could be measured not just in terms of economic damage but of lives lost. They do not yet have that capability. But we know they want it, and are doing their best to build it.”

Ondertussen zei premier Cameron tijdens een diner bij de burgemeester van Londen dat de UK met dezelfde vastberadenheid moet optreden tegen de terroristen als tijdens de Tweede Wereldoorlog tegen Adolf Hitler.

Onder de slachtoffers in Parijs was een enkele Britse dode, Nick Alexander uit Essex.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën