Jammer joh: Fortnite komt toch niet naar Apple TV

Gamers met een Apple TV (bestaan die?) hebben pech.

Het leek er even op dat het ongekend populaire Fortnite binnenkort uitgebracht zou worden voor de Apple TV. In de softwarecode van de game werden immers verwijzingen gevonden naar tvOS, het besturingssysteem van de Apple TV. Geen slecht vooruitzicht, want de tvOS biedt ondersteuning voor meerdere gamecontrollers.

We hebben helaas voor onze beurt gepraat, want naar nu blijkt zegt de code niets over Apple TV-ondersteuning. Volgens een medewerker van ontwikkelaar Epic Games staan die verwijzingen er simpelweg omdat Fortnite gebruik maakt van de Unreal Engine. En die engine biedt dan weer wel ondersteuning voor de Apple TV.

Of de gemiddelde Fortnite-fanaat er wakker van ligt is de vraag, want je kunt de game al spelen op zo’n beetje elk denkbaar apparaat. Van consoles tot computers en smartphones.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën