Japan gaat verder met supertrein (581 km/u)

Bijgewerkt op:

Hyperloop? Pfsh, please. Dat ding bestaat nog helemaal niet. Wat wél tot de mogelijkheden behoort qua supersnel reizen is de Japanse Maglev-trein. Een megalomaan project dat nu weer wordt opgepakt.

Deze trein zweeft door middel van een magneetveld ongeveer 10 tot 20 millimeter boven een baan, en is daarmee grotendeels frictieloos. Central Japan Railway Co. ziet nog steeds heil in het in 2007 gestarte project en zal daarom in april beginnen met de aanleg van het hogesnelheidslijn tussen Tokio en Nagoya. Een traject van 286 kilometer waar de OV-reistijd nu nog 95 minuten bedraagt, maar met de Maglev wordt verkort tot 40 minuten. Winst! Oh, het project kost $52 miljard? Geeft niet, want sneller.

Echter, om snelheden van bijna 600 km/u aan te tikken, moet het traject zo recht mogelijk zijn. Dit betekent tunnels graven. Heel veel tunnels graven, namelijk zo’n 248 kilometer aan tunnels. De hoge kosten en de twijfels over het nut – het inwonersaantal van Japan neemt rap af, daarom ook het gebruik van HSL’s – zorgen toch voor de nodige weerstand in het land.

Mocht het project toch worden afgerond, dan zal de eerste trein op zijn vroegst in 2027 pas supersnel over de baan magneetvliegen. Mmm, misschien was die Hyperloop toch niet zo gek.

[gv data=”k4jmbjtVjLU”][/gv]

Tags

Tags:

Bram van Otten

Bram van Otten

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram van Otten

Populaire artikelen

Populaire categorieën