Japan ontwikkelt supersonisch passagiersvliegtuig

Bijgewerkt op:

Heimwee naar de gepensioneerde Concorde? Goed nieuws, er is een volgend supersonisch vliegtuig in de maak.

In het Japanse Utsunomiya is deze week een prototype van een supersonisch (sneller dan het geluid, red.) vliegtuig onthuld. De kist wordt ontwikkeld door Japan Aerospace Exploration Agency en Fuji Heavy Industries. Inderdaad, laatstgenoemde is de eigenaar van Subaru, maar verwacht geen boxermotor onder de kap. Sterker nog, over de aandrijfmodule is nog vrijwel niets bekend.

Dit acht meter lange, 1.000 kg wegende prototype wordt in augustus van dit jaar getest in Zweden. Het onbemande ‘modelvliegtuig’ moet uiteindelijk leiden tot een passagiersvariant die 50 mensen – en nog wat crew – aan boord kan nemen. Verder zou hij slechts een kwart van het geluid van een Concorde produceren. Nadeel: hij kan straks ook maar de helft van het aantal passagiers meenemen ten opzichte van de Concorde.

Fotocredit: Japan News

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën