Japan wil kinderen in kampen zonder internet stoppen

Bijgewerkt op:

Internetverslaving begint zo’n groot probleem te worden onder Japanse jongeren dat de overheid overweegt om speciale ‘kampen’ te gaan organiseren, waarbij kinderen volledig zijn afgesloten van de buitenwereld internet.

Meer dan een half miljoen Japanse kinderen in de leeftijdscategorie van 12 tot 18 jaar zijn verslaafd aan internet. Dit zorgt voor slaap- eetproblemen bij deze kinderen.

Daarom onderzoekt de overheid nu of het mogelijk is om (zomer)kampen te organiseren waarbij de jongeren iets anders te doen krijgen dan internetten. Denk aan sporten, spelletjes doen en echt communiceren met andere mensen.

Het klikt misschien als iets dat redelijk ver gaat, maar in de basis is het idee best prima volgens mij. (via: telegraph.co.uk)

Tags

Tags:

Bram van Otten

Bram van Otten

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram van Otten

Populaire artikelen

Populaire categorieën