Japanners halen snelheid van 1,2Gbps via 4G

Bijgewerkt op:

Schattig hoor, dat KPN met 4G een snelheid van 100 Mbps kan behalen, maar in Japan gaan ze een stapje verder. Daar heeft NTT-Docomo zojuist met succes een proef uitgevoerd met een snelheid van 1,2Gbps.

Voor de test van NTT-Docomo via LTE-Advanced werd gebruik gemaakt van Smart Vertical MIMO. Dat is een techniek waarbij vier verbindingen tegelijk tussen de zendmast en telefoon opgezet kunnen worden. Op die manier wordt het dus mogelijk om een fors hogere snelheid te behalen.

Momenteel bevindt deze technologie zich nog in de testfase, maar het is de bedoeling dat het bedrijf eind 2015/begin 2016 begint met het uitrollen van een LTE-Advanced netwerk in Japan. In Nederland hebben we op dat moment net een fatsoenlijk dekkend ‘normaal’ 4G-netwerk (hopelijk).

Totdat 5G zijn opwachting maakt is deze ultrasnelle variant van 4G een prima alternatief natuurlijk.

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën