Jongen (17) doodgeschoten ivm Wii-controller in zijn hand

De jongeman deed de deur met een Wii-controller in zijn hand open voor een agente. Genoeg reden voor de copper om het vuur te openen.

De tragedie vond plaats in een trailerpark in Euharlee, Georgia. De politie klopte op de deur van de 17-jarige Christopher Roupe waarna hij vermoedelijk open deed met een Wii-controller in zijn hand. De agente voelde zich blijkbaar bedreigd en loste een fataal schot in zijn borst. De politie kwam in de eerste instantie langs voor zijn vader, die de regels van zijn proeftijd buiten de cel had overtreden.

Hoogstwaarschijnlijk had de jongeman een pistoolvormige Wii-controller in zijn handen toen hij de deur opende. Dit wordt echter nog onderzocht en dat geldt ook voor de wijze waarop hij zijn controller presenteerde.

Volgens de advocaat van de familie Roupe, Cole law (toepasselijk), klopt er allemaal niks van. Volgens hem had Christopher een Wii-controller in zijn hand, maar gaf hij geen enkele blijk van agressie.

De betreffende diender is tijdelijk met verlof en de zaak wordt nog onderzocht.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën