Jubileum: tien jaar Apple iPhone in beeld [video’s]

Met onthullende verhalen van enkele Apple-topmannen en journalisten.

Met het naderende tienjarig jubileum van Apple’s iPhone hebben we inmiddels heel wat om op terug te kijken. In die tien jaar tijd is er namelijk een volledig nieuwe branche opgezet: de smartphonebranche. Tegenwoordig zijn de apparaatjes niet meer uit onze handen te drukken. De ontwikkeling van ‘s werelds meest bekende smartphone ging echter niet zonder slag of stoot.

In een artikel van The Wall Street Journal komen Apple-topmannen Scott Forstall, Tony Fadell en Greg Christie aan het woord, waarin ze ons meenemen naar de eerste dagen van de iPhone. Het wordt duidelijk gemaakt dat de iPhone oorspronkelijk een vervormde iPod zou moeten worden, inclusief het circkelvormige klikwiel.

Steve Jobs stak hier echter een stokje voor en toonde Fadell een reusachtig touchscreen-model van een Mac, wat de eerste versie van het multitouch-display bleek te zijn. Nadat een aantal developers OS X om hadden gebouwd tot een mobiele versie, maakte de wereld kennis met iPhone OS, ook wel iOS genoemd.

Kijken we naar onderstaande video van CBS Sunday Morning, dan zien we dat lang niet alle journalisten gevleid waren van het revolutionaire toestel van Apple toentertijd. Met name het wennen aan typen met een touchscreen zorgde voor wat ergernis hier en daar. Tien jaar later kunnen we constateren dat we van dat mankement in ieder geval geen last meer hebben.

[gv data=”aHjFKqzUpII”][/gv]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën