Kan de PlayStation 5 het zinkende Sony Mobile redden?

Iedereen gaat voor de PlayStation, niet voor de Xperia.

Het is waar, iedereen die ook maar iets met PlayStation heeft zit met smart te wachten op de PlayStation 5. Gisteren werd bekend dat we daar voorlopig nog niet aan hoeven denken, want het duurt nog even. Sony Mobile zit daarbij misschien nog wel het meest uit te kijken naar de release van de console, want de toekomst van het sub-bedrijf lijkt op het spel te staan.

Uit de kwartaalcijfers van Sony blijkt dat het eigenlijk best wel goed gaat met het Japanse bedrijf. Waar het bedrijf in totaal in 2017 nog 734,9 miljard yen binnenhaalde, is dat maar liefst 894,2 miljard yen in 2018 geworden. Tot dusver niets te klagen, toch?

Nu weten we niet precies hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij Sony, maar het lijkt er op dat de Mobile-afdeling behoorlijk vaak een belletje moet doen naar de console-department. Sony Mobile verloor namelijk 97,1 miljard yen in fiscaal jaar 2018 terwijl dat in dezelfde periode in 2017 ‘maar’ 27,6 miljard yen was. 2018 was dus goed voor een verlies van bijna 780 miljoen euro. Als zure kers op de mislukte taart werden er met 6,5 miljoen eenheden ruim 50% minder smartphones verkocht.

Kortom, op papier lijk het alsmaar duidelijker dat Sony het dode gewicht genaamd Mobile division moet lozen, al is het natuurlijk nooit zo simpel. Hoe zit het met de support voor de net uitgekomen nieuwe Xperia-reeks? En wat moeten al die werknemers dan gaan doen.

Lees ook: Sony Mobile loopt leeg terwijl Sony Gaming binnenharkt

Foto @Ben Robinson (CC BY 2.0)

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën