Kan Huawei het Apple en Samsung moeilijk gaan maken?

Huawei doet het steeds beter op de smartphone-markt. De Chinese telefoonfabrikant hoopt deze groei door te zetten en de cijfers liegen er niet om.

Huawei verkocht in de eerste helft van dit jaar 60,5 miljoen smartphones. Dat is een stijging van 25 procent ten opzichte van een jaar eerder. Vooral in Europa steeg het aantal verkochte Huawei-toestellen net als in opkomende markten in onder andere Noord-Afrika, Centraal Azië en Latijns Amerika.

Het bedrijf hoopt dit jaar zo’n 140 miljoen smartphones te verschepen. Eerder maakte het Chinese merk al bekend dat de omzet in de eerste helft van 2016 met 40 procent is gestegen. Huawei heeft nog geen winstcijfers bekend gemaakt.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën