Kim Dotcom verliest zaak, hangt straf boven het hoofd

Slecht nieuws voor de oprichter van Megaupload.

Wie zijn billend brandt, moet op de blaren zitten. De website Megaupload werd op grote schaal misbruikt om beschermende content te delen zoals muziek en films. CEO en oprichter Kim Dotcom is verwikkeld in een jarenlang proces wegens de illegale activiteiten op zijn site.

Tot een strenge veroordeling is het nooit concreet gekomen, omdat Dotcom eerst uitgeleverd moet worden aan de Verenigde Staten. Vanuit Nieuw-Zeeland doet de ondernemer er alles aan om een uitlevering te voorkomen. Die strijd gaat hij naar alle waarschijnlijkheid verliezen, want het hof in Nieuw-Zeeland heeft geoordeeld dat een uitlevering aan de VS mogelijk is. Daarmee verliest hij zijn gevecht.

Het is nog niet over, want de advocaat van Dotcom heeft aangegeven in beroep te gaan tegen de uitspraak. Het zal de allerlaatste troef zijn om een uitlevering te voorkomen. De kans is groot dat Dotcom uiteindelijk alsnog achter Amerikaanse tralies verdwijnt na jaren van processen. Gezien de administratieve rompslomp van rechtszaken kan dit echter nog enkele jaren duren.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën