‘Komst iPhone X geeft Android copycats vrij spel’

De koers van Tim Cooks heeft gevolgen.

Of Steve Jobs ook deze keuzes zou hebben gemaakt weet ik niet. Feit is dat de iPhone X minder iconisch is in vergelijking met zijn voorgangers. De thuisknop was hét kenmerk van de iPhone en met de iPhone X heeft Apple afscheid genomen van de iconische knop. In plaats daarvan werkt de bediening nu virtueel en juist daar schuilt een gevaar, aldus CNET.

Er verschijnen jaarlijks Android copycats op basis van de iPhone. Zelfs de vormgeving van het high-end toestel van Apple wordt nagemaakt. De thuisknop was echter altijd een doorn in het oog voor deze copycat-makers. Met het verdwijnen van de thuisknop krijgen copycats vrij spel. Het zal nu eenvoudiger worden om een iPhone-kloon te ontwikkelen, omdat vrijwel alle handelingen middels software gaan.

Aangezien een smartphone zonder randen momenteel een trend is, zul je zien dat veel toekomstige smartphones op elkaar gaan lijken. Dat zie je nu al bij de Samsung Galaxy Note 8 en de iPhone X. Beide toestellen hebben een volledig scherm zonder knoppen, wat het creatieve ontwerp niet ten goede is gekomen.

De verwachting is dat Chinese telefoonmakers zullen volgen. De OnePlus 5 heeft bijvoorbeeld nog een fysieke knop, maar verwacht een iPhone X-achtig ontwerp voor de OnePlus 6. Het komt straks aan op hardware en materialen om de verschillen tussen verschillende high-end smartphones te voelen. Apple weet zich met het unieke iOS in elk geval op één vlak sterk te onderscheiden.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën