Komt er ook weer een PlayStation 5 Pro?

Die suggestie wordt wel gewekt.

Gedurende de levenscyclus van de PlayStation 4 hebben we meerdere varianten mogen verwelkomen, waaronder de PS4 Pro. Een variant met een tandje krachtigere hardware zodat de PS4 weer even vooruit kon.

Volgend jaar kunnen we de nieuwe PlayStation 5 verwachten en het lijkt erop dat deze na enkele jaren een hardware upgrade gaat krijgen in vorm van de PlayStation 5 Pro. Die suggestie wordt gewekt in een interview met Game Informer. Ze spraken Masayasu Ito, de topman binnen de hardware-tak van Sony Interactive Entertainment, over 25 jaar PlayStation.

In het interview geeft Ito aan dat de PlayStation 5 als platform zes tot zeven jaar moet meegaan. In die jaren kan op technisch vlak een hoop gebeuren. Het is dan ook logisch dat in het vierde of vijfde jaar een krachtigere variant wordt aangekondigd met hardware upgrades. Zo blijft de consolemarkt competitief met de PC’s, die altijd evolueren op het gebied van hardware.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën