KPN begint volgende week met uitrollen van Fon-hotspots

Van ongeveer 1 miljoen klanten zal KPN binnenkort het modem openstellen als hotspot voor het Fon-netwerk. Amsterdam heeft de primeur.

De start van het project begint met een proef in Amsterdam. Van 900 KPN-klanten uit de wijk IJburg worden de eerste modems opengesteld als hotspots voor het Fon-netwerk. Bij positieve testresultaten zullen een kleine miljoen andere modems in Nederland volgen.

Het Fon-netwerk bestaat uit modems van klanten die individueel als hotspot functioneren. Als iemand van dit WiFi-netwerk gebruik wil maken, moet het modem van de gebruiker ook als hotspot beschikbaar zijn. Op die manier wil KPN in de toekomst een landelijk, maar ook internationaal dekkend netwerk realiseren.

Het Fon-netwerk werkt namelijk samen met buitenlandse providers. KPN-klanten die in Nederland gebruik maken het Fon-netwerk kunnen dat op dezelfde manier in het buitenland doen.

De proef in Amsterdam begint op 2 april en zal naar verwachting 6 tot 8 weken duren.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën