KPN wil binnen een jaar tv gaan aanbieden via 4G

Gaat tv kijken via je smartphone of tablet dan eindelijk doorbreken in Nederland? Nadat we eerder al hoorden dat MTVNL begonnen is met een proef lijkt KPN nu ook een (tweede) poging te wagen.

Gisteren tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers liet CEO Eelco Blok zich ontvallen dat KPN van plan is om binnen 12 maanden mobiele televisie op smartphones en tablets aan te bieden. Veel details wilde KPN nog niet loslaten, maar volgens Emerce zal waarschijnlijk gebruik gemaakt worden van het nieuwe 4G-netwerk dat KPN momenteel aan het uitrollen is.

In de periode 2008 tot en met 2011 bood KPN MobielTV aan dat gebruik maakte van DVB-H-techniek, maar dat was een flop. Waarschijnlijk vooral omdat je een speciaal mobieltje nodig had. Dit nieuwe plan van KPN lijkt op het eerste gezicht een stuk aantrekkelijker.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën