Krijgt de Galaxy S8 ook GEEN headphone jack?

Bijgewerkt op:

Mogelijk heeft Apple een nieuwe trend ontketend.

Apple was in ieder geval niet de eerste smartphonemaker die de 3.5mm achterwege liet. Het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino is echter wel een hele grote speler. En als een grote speler een zet doet, dan is de kans groot dat anderen volgen. Volgens een bericht van Digital Music News gaat Samsung mee in de ‘trend’ van Apple en zal de Galaxy S8 niet beschikken over een headphone jack.

In plaats daarvan stapt de Zuid-Koreaanse fabrikant over op USB-C. Een relatief nieuwe techniek dat door vele (Android) smartphonemakers inmiddels wordt omarmd. Makkelijker wordt het er niet op. Makers van koptelefoons moeten straks oortjes maken met ondersteuning voor diverse type ingangen, tenzij men massaal gebruik gaat maken van adapters. Samsung weigert commmentaar te geven omtrent de berichtgevingen, je zou dit bericht voor nu dus met een korreltje zout kunnen nemen.

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën