Uitvaart 2.0: Laat je as uitstrooien in de ruimte

Dat is weer eens van anders dan een doorsnee begrafenis of crematie.

In de middeleeuwen werden de overledenen op een brandende boot de rivier afgestuurd, dus waarom zouden we in 2014 ook geen spectaculaire manier hebben om afscheid te nemen van het leven? Mesoloft is een bedrijf dat je as mee naar de rand van de atmosfeer neemt in een ballon, en het daarna uitstrooit over onze planeet. Ondertussen filmt een GoPro het hele proces voor de nabestaanden.

Weerballon
Na een ceremonie wordt de as aan een weerballon vastgemaakt, die daarna op grote hoogte de as loslaat. Met de juiste weersomstandigheden vliegt de as vervolgens een groot deel om de aarde heen, waarna het weer neerdaalt op aarde.

Klinkt dit als de perfecte manier om je uitvaart te regelen? Dan hopen we dat je 2.800 dollar hebt gespaard. Wil je een volledige ceremonie bij de lancering? Dan kost het je in totaal $7.500. In onderstaande video kun je zien hoe zo’n ‘space-funeral’ in zijn werk gaat.

[gv data=”NXCH6rnscCI”][/gv]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën