LaCie komt met de snelste externe schijf ter wereld

Harddiskbouwer LaCie heeft de Little Big Disk met Thunderbolt 2 in de verkoop gedaan. Deze schijf levert snelheden tot ruim 1,3 gigabyte per seconde. Handig als je veel met 4K video werkt.

Tot 2.600 MB/s

Het Franse LaCie – tegenwoordig onderdeel van Seagate – geeft de Little Big Disk twee PCIe Gen 2 SSD’s van 500 GB mee. De totale opslagcapaciteit ligt dus op 1 terabyte. Als je ‘m aansluit op de Thunderbolt 2-poort van Apple’s nieuwe Mac Pro, dan kunnen er overdrachtsnelheden tot 1.375 MB/s worden behaald. Niet voldoende? Sluit dan twee Little Big Disks parallel aan, dan pomp je de snelheid op tot 2.600 MB/s.

Met dit soort snelheden kunnen videomakers direct vanuit RAW-bestanden werken, de optimale kwaliteit van beeldmateriaal benutten en bewerkingen in realtime zien. Hierbij moet wel gezegd worden dat de snelheden afhankelijk zijn van de gebruikte RAID-modus. De daadwerkelijke gegevenssnelheden kunnen verschillen afhankelijk van de gebruiksomgeving en andere factoren.

De LaCie Little Big Disk Thunderbolt 2 weegt 620 gram en is 4 cm breed, 14 cm lang en 8,5 cm hoog. Ofwel, behoorlijk klein. Hij werkt ook op de eerste generatie Thunderbolt-poort, maar dan met een lagere maximaal haalbare snelheid.

Lacie gaat hem aanbieden voor €1.259

[gv data=”PocrZUJezCc”][/gv]
[lg_folder folder=”LaCie/Little_Big_Disk_Thunderbolt_2/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën