Let op! Belangrijk probleem met Samsung Galaxy S10 en Note 10

Samsung erkent het probleem en zoekt een oplossing.

Eerder dit jaar werd al bekend dat je de vingerafdruksensor van de Samsung Galaxy S10 kunt foppen met een 3D-printer. Hoewel dat natuurlijk niet de bedoeling is valt de impact van zo’n lek mee.

Nu blijkt echter dat er grotere problemen zijn met de vingerafdruksensor van Samsung. Wanneer je een screen protector van een derde partij gebruikt, het toestel automatisch ontgrendelt zodra er een willekeurige vinger op de in-display geplaatst wordt. Daarmee kan iedereen die jouw Samsung Galaxy S10 in handen krijgt de smartphone ontgrendelen.

Samsung weet nog niet precies wat de oorzaak is van dit belangrijke probleem. Men vermoedt dat het iets te maken heeft met de transitie van geluidsgolven. Dat lijkt een logische verklaring. De vingerafdruksensor werkt namelijk, in tegenstelling tot die van veel concurrenten, op geluid. Op het moment dat je de geluidsgolven dempt door daar een barrière van egale dikte overheen te plaatsen is de meting minder nauwkeurig. Je zou dan echter verwachten dat de sensor geen enkele vinger herkent in plaats van elke willekeurige vinger.

Samsung werkt aan een patch om dit probleem softwarematig te corrigeren, maar het is nog niet bekend wanneer deze uitkomt. In de tussentijd is het dus verstandig een andere beveiligingsmethode te gebruiken. Gezichtsherkenning ligt dan voor de hand. Het is echter bekend dat daar ook problemen mee zijn door het Infinity-display.

Het lijkt er dus op dat je voorlopig jouw toevlucht zal moeten nemen tot de vertrouwde veiligheidscode. 0000 en 1234 zijn dan weer minder goede ideeën.

Update: inmiddels wordt gerapporteerd dat ook de Samsung Galaxy Note 10 met screenprotector met een willekeurige vinger te ontgrendelen zou zijn.

Via: Reuters
Foto: Samsung Nederland

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën