Levensgrote hologrammen in je woonkamer [video]

In films en series zijn hologrammen in allerlei vormen en maten al jaren zo ingeburgerd, dat we bijna zouden vergeten dat ze deels nog altijd sciencefiction zijn. Maar Provision 3D Media wil levensgrote hologrammen naar onze woonkamer brengen.

Om techniek hiervoor te ontwikkelen probeert het bedrijf via Kickstarter 950.000 dollar op te halen. De ontwikkelingen zijn al in een redelijk gevorderd stadium. Momenteel kan men al kleinere hologrammen projecteren zonder dat er speciale hulpmiddelen nodig zijn om ze te kunnen zien. Zelfs interactie met de hologrammen is al mogelijk.

Om de volgende stap te kunnen zetten naar levensgrote hologrammen die zwevend en dus volledig los van de bron kunnen worden geprojecteerd, moet een speciale lichtbron worden ontwikkeld, die geen gebruik maakt van laser. Het bedrijf heeft hiervoor al bijna 40 patenten op zak.

In onderstaande video geeft Curt Thornton, oprichter van Provision, een interessante korte uitleg van wat zijn bedrijf voor ogen heeft en wat voor rol hologrammen in onze toekomst kunnen spelen. Het loopt op Kickstarter helaas nog niet echt storm. Integendeel, met nog 17 dagen te gaan staat de teller pas op 12.450 dollar, van het kleine miljoen dat Provision zegt nodig te hebben.

[gv data=”tY5NpEiBMgk”][/gv]

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën